Chicazul van de Viking Z

Moeder Lucrèce werd op 3 jarige leeftijd op een Franse veiling verkocht aan Nicolas Delmotte. Ze was tot haar 6 jaar zeer succesvol in de sport met o.m. winst in 2003 op de nationale wedstrijd voor 4-jarigen te Dinard met Nicolas Carrigues, in 2004 bij de 5-jarigen te Genech, Compiegne, Reims, Verquigneul Bethune en Le Touquet onder het zadel van Guillaume Foutrier en in 2005 met Olivier Dessenne in Phalempin en Le Touquet. Klaar voor winst bij de 6-jarigen en met een internationale carrière in het vooruitzicht sloeg het noodlot toe en met een zware blessure kon nooit zij meer terugkomen. Lucrèce is een halfzus van de bekende Heureka de la Loge.
 
Vader Chacco Blue eigenlijk ook niet! Maar toch… Chacco-Blue: een uitzonderingshengst uit een succesvolle moederlijn. Chacco Blue is een springsportspecialist van zeldzame kwaliteit. Ook in de zware klassen zet Chacco Blue zijn succesvolle carrière indrukwekkend voort en onderstreept hij zijn internationale vermogen. Reeds op het Bundeschampionat voor de 5-jarigen behoorde de 30-voudig overwinnaar in wedstrijden voor springpaarden tot de besten, maar moest hij in 2004 bij de 6-jarigen, na de overwinning in de finalekwalificatie met 9.2, na het trotseren van een verkeerde hindernis de kampioenstitel helaas afgeven.
 
Echter tijdens de wereldkampioenschappen in Lanaken bewees hij opnieuw zijn kwaliteiten en plaatste hij zich in de kopgroep. Zijn vader Chambertin won zelf tweemaal de finalekwalificatie van het Bundeschampionat, was in 1999 Landes-kampioen van Holstein en bracht aan de lopende band springpaarden van de hoogste kwaliteit. Driemaal op de hengst van de eeuw, Cor de la Bryére, ingeteelt verenigt Chacco Blue de beste parcoursgenen in zijn pedigree.
 
De moederlijn van Chacco Blue staat bekend om de talrijke successen in de sport: zijn beeldschone moeder Contara won in de sport meerdere S-parcoursen alsmede vele successen in wereldbekerwedstrijden, zijn grootmoeder Godahra II evenals vele van haar kinderen waren succesvol op S-niveau. Met atletische en hoog in het type staande veulens, waarvan er vele de veilingen verrijkten, heeft Chacco Blue de in deze bijzondere hengst gestelde verwachtingen waargemaakt.