Impala van de Viking Z

De moeder van Impala, Lucrèce du Château, werd op 3 jarige leeftijd op een Franse veiling verkocht aan Nicolas Delmotte. Ze was tot haar 6 jaar zeer succesvol in de sport met o.m. winst in 2003 op de nationale wedstrijd voor 4-jarigen te Dinard met Nicolas Carrigues, in 2004 bij de 5-jarigen te Genech, Compiegne, Reims, Verquigneul Bethune en Le Touquet onder het zadel van Guillaume Foutrier en in 2005 met Olivier Dessenne in Phalempin en Le Touquet. Klaar voor winst bij de 6-jarigen en met een internationale carrière in het vooruitzicht sloeg het noodlot toe en met een zware blessure kon nooit zij meer terugkomen. Lucrèce is een halfzus van de bekende Heureka de la Loge.
 
De beroemde dekhengst Indoctro, tevens vader van Impala, heeft zijn stempel op de springpaardenfokkerij gedrukt. Bovendien was hij in de internationale springsport actief onder Ulrich Kirchhoff. Indoctro is een bruine Holsteiner hengst met een stokmaat van 1.68 meter. Hij kort voort uit Holsteiner stam 7299. Indoctro werd op 6 augustus 1990 in Holstein geboren en werd gefokt door G. Hansen uit Wiemerstedt. Vader Capitol I is een Holsteiner topvererver die zijn nakomelingen zijn vermogen doorgeeft.
 
Grootvader Caletto II is de vader van het paard waar Ludger Beerbaum in 1992 Olympisch kampioen werd: Classic Touch. Caletto is een zoon van Cor de la Bryere. Aan moeders kant is Cor de la Bryere nog een keer te vinden: als vader van Indoctro's overgrootvader Calypso I. Cor de la Bryere geeft zijn voorzichtigheid door aan zijn nakomelingen. Zo worden in Indoctro twee belangrijke eigenschappen voor een springpaard verenigd: vermogen en voorzichtigheid.
 
Van zijn moeder heeft Indoctro hardheid, ras en uitstaling meegekregen. Dit geeft hij op zijn beurt ook weer door aan zijn nakomelingen. Indoctro's volle broer C-Indoctro II is ook internationaal springpaard en dekhengst (goedgekeurd in Holstein en in Frankrijk). Zijn andere volle broer, National Guard is ook een internationaal springpaard en kwam in 2000 op de Olympische Spelen uit voor Saoedi-Arabië.
 
Indoctro werd toen hij 7 maanden oud was gekocht door Wiepke van de Lageweg. Hij begon zijn sportieve carrière onder Menno Botma. Zij wonnen de 4-jarige competitie om de IAN-Trofee. Van de Lageweg besloot dat Indoctro zijn sportieve carrière moest vervolgen bij Ulrich Kirchhoff. Indoctro was 6 toen hij deelnam aan het Wereldkampioenschap voor jonge springpaarden. Hij werd toen 6e.
Toen Indoctro 8 was kwam hij internationaal op 1.40/1.50-niveau uit. Hij won de Audicup en het hengstenspringen in Dortmund. Helaas werd Indoctro's sportieve carrière voortijdig beëindigd omdat zijn stalgenoten, de dekhengsten Jus de Pomme, Ahorn en Glennridge waren overleden. Indoctro wordt sindsdien volledig ingezet voor de dekdienst.